OBİ' de 4. Gün: Robot Oyunları ve 3D Yazıcı

OBİ' de 4. güne robotlar eşliğinde başlamak oldukça eğlenceliydi. Jimu robot, Doc robot, Sphero robot gibi okul öncesi dönem çocuklarına tablet aracılığıyla hareket ettirme fırsatı sunan eğitici robot oyunlarını keşfetmek son derece keyifliydi. Bu robot oyunları sayesinde çocuklar yön kavramları, dikkat- konsantrasyon, el-göz koordinasyonu, kodlama, robotu hareket ettirme, hesaplamalı düşünme gibi beceriler kazanabilir.






3D yazıcılar çocukların kendi oyuncaklarını tasarlamasını ve tasarladıkları oyuncaklarını üç boyutlu olarak çıktı almalarını mümkün kılmakta. Bu durum herkesin kendi oyuncağını, hediyesini, bardağını vs. kendine özgü tasarımla yapma fırsatı tanıması açısından oldukça iyi bir fırsat sağlamakta.





3D kalemde bu sürecin başka bir parçası. Özel içeriği sayesinde üç boyutlu çizim yapma ve yapıştırma fırsatı sağlayan bu kalem sınıflarda öğretmenler tarafından eğitim amaçlı olarak kullanılabilir. Özellikle soyut şeyleri somutlaştırmada, görsellik katmada, etkinlik hazırlama sürecinde kullanılabilir.
Sanırım dijital dünya, sunduğu pek çok fırsat ile eğitim ve öğrenme sürecini daha fazla zenginleştirmeye, öğrenmeyi daha keyifli ve yaratıcı bir zemine taşımaya devam edecek!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OBİ' de 5. Gün: Eğitimde Teknoloji Kullanımı İle İlgili İlkeler ve Storybird

OBİ' de 2. Gün: HoloSkin, ScratchJr